ظرفیت تولید ذوب آهن اصفهان پس از انقلاب تا کنون ۶ برابر شده است
به گزارش آرتین پولاد: ذوب آهن اصفهان بهعنوان بخشی از انقلاب و تاریخ کشور، تامینکننده صنعت فولاد کشور بهشمار میرود.
مهندس یزدیزاده اظهار کرد: معادن کشور به یُمن ذوب آهن اصفهان توسعه یافتند اما هم اکنون این شرکت را تنها گذاشتند. ذوب آهن در صنعت فولاد کشور و به ظرفیت تولید رساندن آن، نقش بی بدیلی را ایفا کرد اما هم اکنون مورد بیمهری قرار گرفته است. حق این شرکت نیست که امروز با حدود ۶۰ درصد ظرفیت کار کند. این شرکت را باید قدر دانست و به دور از ترحم از آن حمایت نمود تا همچون گذشته از ثمرات آن در عرصه های گوناگون کشور استفاده شود.
حدود ۱۷ هزار نفر بهصورت مستقیم با معادن زغال سنگ همکاری دارند و معیشت آنها به تولید ذوب آهن اصفهان وابسته است
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به معادن کشور پرداخت و گفت: ذوب آهن اصفهان در صنایع بالا دست و پایین دست بسیاری نقش آفرین بوده، که معادن زغال سنگ کشور از جمله آنها بهشمار می روند. حدود ۱۷ هزار نفر بهصورت مستقیم با این معادن همکاری دارند و معیشت آنها به تولید این شرکت مادر صنعتی وابسته است. این مهم به نوع دیگری نقش استراتژیک ذوب آهن اصفهان را در گستره ایران زمین نزد همگان به اثبات رسانده است. روش تولید منحصر به فرد این شرکت (کوره بلند) سبب شده از یارانه گاز، استفاده چندانی نکند و انرژی مورد نیاز (برق) را از نیروگاههای کارخانه با کمترین وابستگی به گاز تامین کند. امیدواریم دولت به همان میزان که از طریق پرداخت یارانه انرژی از سایر صنایع فولادی حمایت میکند، از این برند جهانی نیز حمایت داشته باشد تا شاهد تداوم دوره رشد و بالندگی این صنعت عظیم باشیم.
نقش ذوب آهن اصفهان در راه اندازی بورس کالا یک اقدام ارزشمند در حیطه اقتصاد و صنعت کشور محسوب میشود
مدیرعامل ذوب آهن، نقش موثر این شرکت در راه اندازی بورس کالا را یکیدیگر از اقدامات تاثیرگذار پس از انقلاب برشمرد و تصریح کرد: پیش از راهاندازی بورس کالا، قیمتگذاریها تکلیفی بود که رانت قابل توجهی را به بازار تقدیم می کرد، اما ذوب آهن اصفهان با کمک موثر در راه اندازی بورس کالا، خدمات بسیاری را به اقتصاد و صنعت کشور ارائه کرد. بهعنوان مثال در آن زمان، قیمت هر کیلو فولاد ۱۷۵ تومان بود اما از روزی که نخستین محصول در بورس کالا عرضه شد، قیمت آن به حدود ۳۳۰ تومان رسید که این جهش قیمت نشان از وجود این اندازه رانت داشت. به نوعی رانت غیرمولد به مولد تبدیل شد و به شرکت بازگشت. این اقدام موثر ذوب آهن اصفهان، انگیزهها را برای توسعه فولاد در کشور ارتقا بخشید. تا پیش از راه اندازی بورس کالا، ظرفیت تولید فولاد کشور ۸ میلیون تُن بود اما امروز در ظرفیت به ۳۱ میلیون تُن فولاد رسیده است.
وی اضافه کرد : امروز بهدلیل شرایط خاصی که در بورس کالا با آن مواجه هستیم، می توانست تصمیمات بهتری در خصوص عرضه کالا گرفته شود اما بهدلیل نگرانیهایی که از سوی دولت در خصوص کاهش ارزش پول ملی وجود داشت، سیاستهایی در دولت اتخاذ شد تا قیمت کنترل شود که البته این موضوع به تولیدکنندهها آسیب وارد کرد و در دورهای حتی رانت نیز وارد بازار شد. این اقدام بدون هیچ نیتی سبب شد سرعت حرکت و توسعه پروژههای صنعت فولاد، کُند شود اما این روند نمیتواند ادامه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: امروز قیمت فولاد در ایران کمتر از ۶۰ درصد قیمت جهانی است در حالی که در بسیاری از موارد ما در قیمتهای جهانی پیشی میگیریم اما بهدلیل اینکه رقابت در فولاد زیاد و تولید آن نیز بیش از مصرف است، با وجود حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد وابستگی ارزی، قیمتها تا این اندازه پایینتر است. بهعنوان مثال اگر قیمت شمش ۴۰۰ دلار باشد، بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار، نیاز ارزی تولید فولاد وجود دارد. با این وجود ما ۶۰ درصد قیمت جهانی هستیم. امروز به یُمن این رویداد خوب ( راه اندازی بورس کالا)، صنعت فولاد رونق یافته است و ما این افتخار را داریم که از واردکننده فولاد به صادرکننده آن تبدیل شدیم.
برخی از کشورها برای نحوه قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالا از ایران الگو گرفتند
وی ادامه داد: ما نخستین کشوری هستیم که فولاد را در مقاطع مختلف وارد بورس کالا نمودیم. پیش از ما بورس لندن بود که معاملات آن روی شمش و با شرایط خاصی صورت میگرفت، بنابراین برخی از کشورها برای نحوه قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالا از ایران الگو گرفتند و عمده این افتخارات به ذوب آهن اصفهان باز میگردد.
ذوب آهن اصفهان و مسئولیت اجتماعی
مهندس یزدی زاده در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت طی این چهار دهه نیز افزود: برخی تصور میکنند، مسئولیت اجتماعی صرفاً برای محیط برون سازمانی است اما بنده اعتقاد دارم مسئولیت اجتماعی ذوب آهن از درون مجموعه آغاز میشود. زمانی که امنیت و ایمنی پرسنلی که در این مجموعه خدمت میکنند مورد توجه ویژه قرار دارد بهطبع این اقدامات در لایههای دیگر و در خارج از فنس نیز ادامه مییابد. ذوب آهن همواره سعی داشته است مسئولیت اجتماعی خود را به بهترین نحو ایفا کند.