• مدیر سایت
    فولاد، صنعت مظلومی است / نقد رئیس سازمان بورس کالا به توئیت‌های ناصواب در خصوص صنعت

    به گزارش چیلان ، مدیرعامل بورس کالای ایران در همایش تاب آوری صنعت فولاد گفت: گاه ثبات قوانین با تغییر دستورالعمل ها اشتباه گرفته می شود از آنجایی که بازار یک موجود زنده و دایم در حال تغییر است بنابراین نیاز به تغییرات مستمر قوانین دارد. ­مدیرعامل بورس کالای ایران در نخستین همایش تاب آوری در صنعت فولاد گفت: از سال ۸۲ که بورس فلزات راه اندازی شد تا به امروز، بورس فلزات و سپس بورس کالا با صنعت فولاد عجین شده و تاب آوری این صنعت در مورد بورس کالا در برخی موارد هم صدق می‌کند. جهرمی افزود: در سال ۹۴ تعداد عرضه کنندگان فولادی ۱۵ شرکت بود، ولی سال گذشته ۲۰۰ شرکت فولادی محصولات خود را در بورس کالا عرضه کردند و سهم فولاد از لحاظ حجمی ۳۴ درصد از معاملات بورس کالا را به خود اختصاص داد و رشد‌های خوبی در سال‌های گذشته انجام شد. بخشی از این رشد‌ها به دلیل تنوع محصولات و برخی به دلیل تنوع عرضه کنندگان بود. وی با بیان اینکه در ۲۰ سال اخیر در کنار خود صنایع گام به گام یاد گرفتیم که برای مدیریت بازار چه کار‌هایی باید انجام دهیم، تصریح کرد: سال ۹۷، خاطرات تلخی را در شیوه تنظیم بازار‌ها تجربه کردیم و از..

  • مدیر سایت
    دولت و مجلس امنیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت فولاد را تامین کنند

    به گزارش چیلان ، رییس هیات مدیره فولاد کاوه جنوب کیش در همایش تاب آوری صنعت فولاد ایران گفت: صنعت فولاد در سال های گذشته امروز از ظرفیت مطلوب تولید و فناوری های بومی سازی شده، از ذخایر غنی گاز و زغال سنگ برخوردار است و سال ها با وجود تحریم ها تولید را پیش برده است. عبدالمجید شریفی گفت: بخش عمده کاهش تولید در سال های گذشته برآمده از محدودیت های پیش آمده در تامین انرژی است. وی گفت: انتظار می رود که دولت و مجلس امنیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت فولاد را تامین کنند. وی ادامه داد: جامعه توقف تامین انرژی به خانوار را با هدف تامین انرژی صنایع می پذیرد. رییس هیات مدیره فولاد کاوه جنوب کیش گفت: ایران سالانه ده میلیون تن فولاد صادر می کند و امروز چین و روسیه در حال ورود به بازارهای صادراتی ایران هستند. وی تاکید کرد: شرایط صادرات فولاد در حال سخت تر شدن است و برای تسهیل شرایط نیاز به لغو عوارض مالیاتی است. وی افزود: بازار فولاد نیاز به ثبات و پیش بینی پذیری بازار سرمایه دارد، در صنعت فولاد کشور باید بر ارتقای کیفیت تولید توجه بیشتری شود. وی در پایان تاکید کرد: در شرایط کنونی باید توجه و..

  • مدیر سایت
    لزوم رفع موانع صادراتی در صنعت فولاد

    به گزارش چیلان ،طهمورث جوانبخت گفت:کاهش نرخ سرمایه‌گذاری مجدد سهامداران نهادی در شرکت‌های فولادی یکی از مهم‌ترین چالش‌های منابع مالی صنعت فولاد است. وی افزود: سرمایه گذاری بر تولید انرژی وظیفه ذاتی صنعت فولاد نیست. وی گفت: در سال های اخیر شاهد این بوده ایم که نیروی انسانی ماهر از بخش دولتی به بخش خصوصی سوق پیدا کرده است. وی ادامه داد: تضاد در سیاست‌گذاری‌ها، عدم توسعه حمل و نقل، نگاهداشت سرمایه‌های انسانی، نرخ انرژی ‌و عدم تضمین ثبات قیمت و تداوم انرژی‌رسانی به صنایع، عدم‌توجه کافی به اکتشافات و کاهش ذخایر معدنی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش تولید صنعت فولاد به شمار می‌آیند. وی تاکید کرد: صادرات باید به شرکت های صنعتی تکلیف و از ایجاد موانع صادراتی توسط قانونگذار جلوگیری شود. وی در پایان خاطر نشان کرد: : صنعت فولاد در حوزه‌های صادرات، تقویت سازمان‌های غیردولتی و تربیت سرمایه انسانی کارآمد، واگذاری معادن کوچک به شرکت‌های بزرگ در راستای تقویت اکتشافات، ایجاد شرکت‌های یوتیلیتی، تجمیع کارخانجات کوچک‌مقیاس و بومی‌سازی شبکه‌ای می‌تواند راهکار برون‌رفت از چالش‌های پیش‌روی خود، بهره‌..

  • مدیر سایت
    لزوم توجه به تاب‌آوری در صنعت فولاد / کاهش سود شرکت های فولادی در سال جاری نسبت به سال گذشته

    به گزارش چیلان ، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در همایش تاب‌آوری صنعت فولاد ایران گفت: عدم توجه به تاب‌آوری صنعت فولاد، این صنعت را به عاقبت صنایع نساجی، خودروسازی و لوازم خانگی مبتلا می‌کند. مهدی کوهی گفت: در برنامه سوم توسعه دولت موظف شد یوتیلیتی های مورد نیاز صنایع را در اختیار آنها قرار دهد امروز این رویه تغییر کرده است و شرکت های فولادی در تامین یوتیلیتی ها خودتامین شده‌اند. وی گفت: عوارض دولتی، موضوعی است که هزینه های تولید را بالا برده است اینها مازاد بر عوارض صادراتی است. وی ادامه داد: سود بسیاری از شرکت های فولادی در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. کاهش درآمد شرکت های بزرگ به کاهش درآمدهای مالیاتی دولت می انجامد. مدیرعامل ذوب آهن گفت: از ذوب‌آهن اصفهان برای معدن ققنوس بیش از دو هزار میلیارد تومان طلب کرده‌اند که عددی غیرقابل باور است و زمینه کاهش تولید را فراهم می‌کند. کوهی گفت: نبود راهکاری جهت تهاتر مطالبات و بدهی‌ها به سازمان‌های دولتی از جمله دیگر مشکلات واحدهای فولادی است. وی در پایان گفت: مشکلات ناشی از هزینه تامین مالی، کمبود مواداولیه، مشکلات مربوط به م..

  • مدیر سایت
    تشدید نگرانی ها از نبود صرفه اقتصادی در تولید محصولات نوردی

    به گزارش چیلان ، احمد خوروش رئیس هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران از فاکتورهایی نام می برد که حیات تولید را برای شرکت‌های نوردی با مشکلات جدی مواجه کرده که از مهم ترین آنها می توان به تأمین مواد اولیه، حمل‌و‌نقل، تولید و فروش نام برد. رئیس هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران اولین و مهمترین مشکل در صنعت نورد را مسائل مرتبط با بورس کالا دانست و با اشاره به این که برای تأمین مواد اولیه به اجبار باید از بورس کالا خریداری شود یادآور شد: این خرید به صورت مداوم و از یک شرکت قابل تأمین نیست و شرکت‎ها مجبور هستند مواد اولیه مورد نیاز خود را از شرکت‌های مختلف خریداری کنند. خوروش تبعات خرید از یک شرکت را محرومیت از یک نوع شمش و مواد اولیه دانست و ادامه داد: در این صورت نوردکاران در زمان تولید با مشکلاتی همچون استاندارد و مسائل دیگر روبرو می‌شوند که این خود ضعف بسیار بزرگی در ارتباط با تولید دائم و عمده است. وی مشکلات مرتبط با حمل و نقل را از دیگر مشکلاتی دانست که که در وضعیت تولید نقش بسزایی دارد و با بیان این که در نقاط مختلف کشور، شرکت‌های تولیدکننده شمش ، مواد اولیه نورد و شرکت ..

  • مدیر سایت
    ضخامت ورق‌های فولادی خودرو کمتر از ۷ میلی‌متر نباشد

    به گزارش چیلان ، مهدی اسلام‌پناه با اشاره به استانداردی که برای بدنه خودرو در نظر گرفته می‌شود، افزود: استاندارد‌های تولید ورق‌های فولادی اجباری است؛ استحکام بدنه خودرو اصولا وابسته به فاکتور‌های متعددی از جمله جنس، ضخامت و طراحی بدنه است. وی اضافه کرد: در کنار همه موارد گفته شده، نحوه چیدمان قطعات کنار هم تضمین کننده استحکام بدنه خودرو خواهد بود یعنی تجهیزات جوشکاری، فرم دهی، قالب دهی و پرس فاکتور‌های موثر در تضمین استحکام بدنه خودرو هستند. رئیس سازمان ملی استارد گفت: ضخامت ورق خودرو در بخش‌های مختلف خودرو متفاوت و وابسته به محل کاربرد آن است؛ آنچه به طور معمول اهمیت دارد استفاده از ورق‌های استاندارد اجباری شده داخلی است تا بتواند ایمنی لازم را برای بالابردن عملکرد داشته باشد. سازمان ملی استاندارد به طور دوره‌ای این استاندارد‌ها را کنترل می‌کند و در مواردی که احتمالا ورق‌های فولادی غیراستاندارد استفاده شود، اعمال قانون خواهیم کرد. اسلام پناه با بیان اینکه استحکام بدنه از مولفه‌های فنی متعددی برخوردار است، گفت: در آزمون‌ها این استحکام خود را نمایان می‌کند که از میزان ضربه، مقاومت بد..

  • مدیر سایت
    پوسکو سرمایه‌گذاری فولادی خود را در هند گسترش می‌دهد / ساخت یک کارخانه فولادی در پی تشدید تقاضای خودروسازان جهان

    به گزارش چیلان به نقل از دِکُریَن‌اکونومیک‌دِیلی، پوسکو فولادساز بزرگ کره جنوبی بنا دارد یک کارخانه فولاد یکپارچه در هند احداث و راه‌اندازی کند. پوسکو دلیل ساخت این واحد فولادسازی را پاسخگویی به تقاضای روزافزون شرکت‌های خودروسازی که مشتری فولاد آن هستند بیان کرده است. کدام خودروسازان جهان از پوسکو فولاد می‌خرند؟ شماری از شرکت‌های خودروساز کره‌ای و غیرکره‌ای متقاضیان فولاد پوسکو هستند؛ شرکت‌های خودروساز هیوندای موتور، کیا، تاتاموتورز، ماهیندرا، هوندا موتور، اشکودا، فولکس واگن و نیسان‌موتور شماری از مشتریان فولاد پوسکو در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند. شرکت موراتی‌سوزوکی‌ایندیا در جایگاه برترین خوردوساز هند نیز اخیرا به گروه خودروسازانی پیوسته که متقاضی محصولات پوسکو هستند. این شرکت پیش‌بینی می‌کند در آینده تِسلا نیز به فهرست خریدارانش اضافه شود، بنابراین و با هدف پاسخگویی به این جریان رو به رشد تقاضا تصمیم به ساخت یک کارخانه فولاد یکپارچه در هند دارد. پوسکو همچنین اعلام کرده در سال‌های اخیر درآمد آن از پروژه‌هایی که در هند دارد افزایش چشمگیری داشته است. پوسکو به دنبال عرضه ارزان‌تر ..

  • مدیر سایت
    دستور وزیر اقتصاد برای اخذ مالیات علی الحساب ۲ درصدی بر صادرات فولاد و مواد معدنی+ سند

    خانه اخبار به گزارش چیلان ، وزیر اقتصاد در مکاتبه‌ای با رئیس کل گمرک خواستار وصول مالیات علی الحساب دو درصدی از صادرات غیر نفتی (مواد پتروشیمی، فولادی، مواد معدنی، نفتی و گازی) موضوع بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ شد. این مالیات همزمان با عوارض صادراتی موضوع بند یاد شده به میزان ۲ درصد ارزش کالای صادراتی وصول خواهد شد. در بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ آمده است به منظور اجرای قانون جهش تولید دانش‌‌بنیان مصوب ۱۴۰۱/۱/۲۴ و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام‌فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی مندرج در فهرست تصویب­نامه هیات وزیران راجع به بند «ص» تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور منطبق بر قانون جهش تولید دانش‌بنیان در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، نیم‌درصد (۰.۵ درصد) به ماخذ ارزش صادراتی این کالاها به‌عنوان عوارض صادراتی افزوده خواهد شد. میزان قطعی این عوارض در دستورالعملی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ­بنیان ریاست جمهوری ظرف ..

  • مدیر سایت
    رشد مستمر و سالانه حجم معاملات در بورس کالا حاکی از استقبال تولیدکنندگان است

    خانه اخبار به گزارش چیلان ، علی فروتن، قائم مقام بورس کالای ایران بر احصای نرخ عادلانه و بدون واسطه در زنجیره فولاد با استفاده از سازوکار بورس کالا تاکید کرد و گفت: تا اواخر سال ۱۳۹۹، اصلی‌ترین محصولات زنجیره فولاد که با حجم بالا و برنامه منظم در بورس کالا عرضه و مورد معامله قرار می‌گرفت از شمش بلوم و تختال آغاز می‌شد و محصولات ابتدایی زنجیره یعنی سنگ آهن، آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره به صورت مقطعی و با حجم پایین عرضه می‌شد. وی افزود: در همان دوران با پیگیری بورس کالا و حمایت‌های دولت در راستای گذر از قیمت‌گذاری دستوری و دستیابی به نرخ عادلانه در تقابل عرضه و تقاضا، محصولات معدنی در ابتدای زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه شدند تا از یک سو توان تولید تولیدکنندگان تقویت شود و از سوی دیگر با رشد عرضه، متقاضیان هر حلقه از زنجیره، با اطمینان بیشتر و به دور از التهاب اقدام به خرید محصول مورد نظر از بورس کالا کنند. او اضافه کرد: عرضه محصولات در بورس کالا سبب شده تا در مواقع بحرانی نظیر قطعی برق و گازِ کارخانجات و یا التهابات فصلی بازارها، سیاست‌گذار با توجه به داده‌های دقیق در دسترس و همچنین ..

  • مدیر سایت
    تجدیدنظر دولت در نرخ گاز فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها

    خانه اخبار به گزارش چیلان ‌، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی خبر داد: «دولت بر مصوبه پیشین درباره فرمول نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تجدیدنظر کرد، بنابراین مصوبه جدیدی تدوین می‌شود که نرخ خوراک در آن براساس فرمول سال ۹۴ با سقف قیمت گاز صادراتی آن بوده و در جهت افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد تا پایان برنامه هفتم توسعه ادامه خواهد داشت.» طبق مصوبه قبلی که توسط هیات تطبیق قوانین و مقررات مجلس ابطال شد، نرخ گاز مجتمع‌های احیای فولاد ۶۰ درصد خوراک پتروشیمی تعیین شده بود. این در حالی است که درخواست جمعی فولادسازان از معاون اول رئیس جمهور، تعیین ۳۰ درصدی این نرخ بر اساس نرخ خوارک پتروشیمی است. (اینجا) هنوز نرخ یا فرمول جدید دولت برای قیمت گاز صنعت فولاد مشخص و شفاف نشده اما قبوض گاز مجتمع‌های احیای فولاد بر مبنای قیمت ۴۰۰۰ تومانی قبلی برای هر مترمکعب صادر شده است. تاریخ انتشار : ۶ شهریور ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۲۳ شناسه مطلب : ۵۳۵۶۶ ارسال به دوست Close ارسال چاپ مطلب برچسب ها عوارض صادراتی؛ سیاست وارونه تنبیه به جای مشوق‌های صادراتی «سوخت» کشور برای «ساخت» آن استفاده نم..

  • مدیر سایت
    تغییر بازیگران تجارت جهانی آهن اسفنجی در پی جنگ روسیه و اوکراین/ عرضه جهانی پس از نبرد عرضه‌کنندگان بزرگ چگونه پیش می‌رود؟

    به گزارش چیلان ، به نقل از جی‌ام‌کی‌سنتر، جنگ روسیه و اوکراین زنجیره تامین جهانی آهن اسفنجی (pig iron) را تغییر داده است. پیش از آغاز این جنگ روسیه و اوکراین ۶۰ درصد از صادرات بین‌الملل آهن اسفنجی را در اختیار داشتند. با وقوع جنگ و از بین رفتن دو کارخانه فولادی در شهر ماریوپُل اوکراین و بروز مشکلات حمل و نقل جایگاه اوکراین در صادرات جهانی آهن اسفنجی ضعیف شد و مشتریان آهن اسفنجی اوکراین به عرضه‌کننده‌های دیگر روی آوردند. برزیل یکی از این عرضه‌کننده‌ها بود که صادرات آن در سال گذشته میلادی ۱۵ درصد رشد سالانه را تجربه کرد . تقویت جریان تولید جهانی آهن اسفنجی در سال جاری میلادی بنا بر داده‌های انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی آهن اسفنجی در پنج ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۱۷ درصد رشد داشت، اما تولید جهانی آن در سال ۲۰۲۲ میلادی در پی بروز جنگ با سه درصد کاهش سالانه تولید همراه بود و در کل سال به ۱.۳۹ میلیارد تن رسید. با این حال تجارت جهانی آهن اسفنجی چندان قدرتمند نیست و کشورهای این محصول را بیشتر در مصارف داخلی به کار می‌برند. حجم تجارت جهانی در پنج سال گذشته ..

  • مدیر سایت
    معاون توسعه معادن و صنایع معدنی «ومعادن» تاکید کرد؛ توسعه نامتوازن در زنجیره فولاد

    به گزارش چیلان ، امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، بیان کرد: با وجود اینکه بخش معدن و صنایع معدنی کم‌کم به سمت‌وسویی می‌رود که بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تشکیل دهد، ما هنوز برنامه منسجم و بلندمدتی در این حوزه نداریم. چندین سال گذشته، نقشه راهی برای معدن و صنایع معدنی ترسیم شد؛ مانند طرح جامع فولاد، سرب و روی، مس و… اما به طور جدی همه بخش‌ها ملزم به سیاست‌گذاری و اجرای برنامه‌های خود در راستای این طرح‌ها نشدند. وی ادامه داد: به عنوان مثال، در ایمیدرو من و همکارانم با همراهی تمامی ذینفعان بخش سرب و روی، دو سال بر روی طرح جامع سرب و روی کار کردیم اما این طرح هیچ‌وقت به عنوان یک سند بالادستی به ذی‌نفعان این بخش ابلاغ نشد تا همه فعالان این حوزه منطبق بر یک نقشه راه واحد و چشم‌انداز مشترکی که نظرات بخش خصوصی و دولتی در آن لحاظ شده، حرکت کنند. صفری اذعان داشت: متاسفانه بخش معدن و صنایع معدنی از نبود یک برنامه و نقشه بلندمدت بیست ساله رنج می‌برد؛ همین مسئله باعث شده که برنامه‌های توسعه، متوازن پیش نرود؛ گاهی در بخشی از زنجیره با کمبود..

  • مدیر سایت
    خرید شمش آزاد شد / تمام دارندگان کد بورسی می‌توانند بیلت و بلوم بخرند

    به گزارش چیلان ، محمد نوروزپور، مدیر بازرسی و امور اعضای شرکت بورس کالای ایران در نامه‌ای خطاب به مدیران عامل شرکت‌های کارگزاری اعلام کرده که از روز دوشنبه دوم مرداد سال جاری تا اطلاع ثانوی خرید محصول شمش فولادی (بلوم و بیلت) به صورت غیربهین‌یاب است و همه مشتریانی که کد بورسی دارند می‌توانند شمش خریداری کنند، این در حالی است که غیربهین‌یاب شدن تقاضای شمش به افزایش قیمت آن می‌انجامد. متن نامه را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

  • مدیر سایت
    مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS / کف شکنی قیمت جهانی شمش با دامپینگ روسیه

    به گزارش چیلان ، قیمت بیلت صادراتی CIS در هفته چهارم تیر با ۶ درصد افت نسبت به هفته سوم تیرماه به ۴۵۰ دلار به ازای هر تن رسید که کمترین قیمت این محصول در سال جاری میلادی است.کاهش قیمت بیلت CIS در پی دامپینگ روسیه رخ داده است. قیمت بیلت صادراتی ایران نیز از ۴۸۲ دلار به ازای هر تن با افت ۳ درصدی به ۴۶۸ دلار بر تن اما همچنان برای دومین هفته پیاپیدر سطحی بالاتر از بیلت CIS قرار گرفت. فاصله قیمتی بیلت CIS و فوب ایران از مثبت ۳ دلار بر تن معادل یک درصد به منفی ۱۸ دلار بر تن معادل ۴ درصد رسیده است. بر این اساس پیش بینی می‌شود قیمت فوب صادراتی بیلت ایران نیز با توجه به اعمال عوارض صادراتی و تشدید رقابت های منطقه ای، روند نزولی را طی چند هفته آینده پیش رو داشته باشد. قیمت هر تن اسلب صادراتی CIS نیز در هفته چهارم تیر در سطح ۴۶۳ دلار بر تن قرار گرفت که نسبت به هفته گذشته حدود ۶ درصد افت داشت. قیمت اسلب صادراتی ایران در هفته سوم تیرماه برابر ۴۴۸ دلار به ازای هر تن بود و در هفته سوم تیر ماه با یک درصد افت به ۴۴۵ دلار بر تن رسیده است. فاصله قیمتی اسلب CIS و فوب ایران طی دو هفته گذشته از ۴۳ دلار ب..

  • مدیر سایت
    جبران خسارات نوسانات ارزی مطابق قانون بر عهده دولت است نه تولیدکنندگان!

    چیلان برای بررسی این موضوع با محمدمهدی رئیس‌زاده، مشاور بانکی و امور اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت‌وگو کرده است. وی مسئله را به طور ساده و کلی اینگونه مطرح کرد: در تسهیلاتی که صنایع از بانک‌ها می‌گیرند وضعیت پرداخت و بازپرداخت تسهیلات ریالی روشن است، اما در بازپرداخت تسهیلات ارزی نابسامانی‌هایی وجود دارد. ریشه این امر بی‌تردید در شوک‌هایی است که در چند سال گذشته در قیمت ارز تجربه کردیم و فاصله چشمگیری که بین قیمت ارز در زمان پرداخت و بازپرداخت وام‌ها ایجاد شده است. رئیس‌زاده در تشریح راهکارهایی که در یک دهه گذشته برای بازپرداخت وام‌های ارزی اتخاذ شده به بند ت ماده ۴۶ قانون برنامه ششم توسعه اشاره می‌کند. براساس مفاد این بند دولت موظف است همه ساله در بودجه‌های سنواتی ردیفی را برای جبران ۱۰ درصد مازاد بر نوسان قیمت ارز و پوشش نوسانات در نظر بگیرد. با این حال به گفته رئیس‌زاده دولت این قانون را اجرا نمی‌کند و اصرار دارد تولیدکنندگان فعال در صنایع گوناگون در جایگاه دریافت‌کنندگان وام‌های ارزی تاوان نوسانات ارزی و تورم برآمده از آن را بپردازند… مسائل وام گیرندگان ..

  • مدیر سایت
    دو ایراد بر وضع عوارض بر صادرات گندله / وضع عوارض صادراتی در شرایط مازاد گندله چه سودی دارد؟

    کیوان جعفری‌طهرانی، کارشناس ارشد بازارهای بین‌الملل فولاد و سنگ آهن در واکنش به وضع عوارض اخیر صادراتی بر محصولات زنجیره فولاد به خبرنگار « چیلان » گفت: به طور ویژه در مورد صادرات گندله دو مساله وجود دارد؛ نخست اینکه در جدولی که به تصویب هیات وزیران رسیده و منتشر شده است، به صراحت اشاره‌ای به گندله نشده و تنها برای کالایی که در ردیف ۵۹ جدول عنوان «به هم فشرده شده» گرفته کد ۲۶۰۱۱۲۰۰ تعریف شده و گمرک ایران نیز همواره کد تعرفه گمرکی گندله را ۲۶۰۱۱۲۰۰ اعلام کرده است. وی افزود: هر چند در گمرک ایران کد تعرفه ۲۶۰۱۱۲۰۰ به گندله اختصاص دارد، اما براساس کنوانسیون بلژیک کد تعرفه گمرکی گندله ۲۶۰۱۱۲۱۰ است، در نتیجه این مغایرت بین جدول HS Codes و جدول مصوب هیات وزیران ایران وجود دارد. او ادامه داد: موضوع دیگر درباره وضع عوارض بر صادرات گندله این است که امروز کشور با مازاد گندله رو‌به‌روست و تقاضای واحدهای تولید آهن اسفنجی هم برای گندله به دلیل محدودیت در تامین برق کاهش یافته است، در چنین شرایطی این نتیجه حاصل می‌شود که رفع تعرفه وضع شده برای صادرات گندله با کد ۲۶۰۱۱۲۱۰ با توجه به مازاد گندله در ایرا..

  • مدیر سایت
    ساخت اولین نمونه دلتای مسی آبگرد کوره قوس الکتریکی در دنیا

    به گزارش چیلان ،دلتای مسی آبگرد کوره قوس به عنوان جایگزین برای دلتای نسوز با عمر بسیار بالاتر از طرح فعلی مورد استفاده در فولاد سازیها ، برای اولین بار توسط شرکت پولاد تجهیز ایرسا ارائه شده است. این طرح با بهره جویی از سیستم آبگرد بهینه طراحی شده توسط شرکت ایرسا عمر نسوز استفاده شده در این قسمت را افزایش داده و موجب کاهش هزینه های واحد مربوطه و افزایش تولید به واسطه کاهش توقفات حین فرآیند ذوب می شود. از مزایای این تجهیز می‌توان به کاهش مصرف نسوز، کاهش توقفات کوره، افزایش ایمنی نفرات، عمر بالا به واسطه خنک کاری بهینه، استفاده از متریال مس نورد شده و جوشکاری با کیفیت اتصال بسیار بالا اشاره کرد. گفتنی است، این کوره که پیش از این از مواد نسوز در ساخت آن استفاده می‌شد برای اولین بار در دنیا توسط شرکت دانش‌بنیان پولاد تجهیز ایرسا ساخت و در شرکت فولاد خوزستان به بهره‌برداری رسیده است.

  • مدیر سایت
    باید فرصت برای صادرات فولاد کشور فراهم شود

    به گزارش چیلان ،فرهاد نیک نفس مدیرعامل شرکت فولاد ظفر بناب اظهار داشت: این شرکت در سال ۸۶ تاسیس شده و در حال حاضر با ۶۰۰ نفر همکار، تولیدکننده مقاطع فولادی با ظرفیت سالانه ۶۰۰ هزار تُن هستیم. وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حجم صادرات ما بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار بود، در کنار فولاد ظفر گروه شرکت‌های دیگری هم شکل گرفته از جمله در حوزه تولید شمش و معادن و پروژه دیگری را هم برای تولید آهن اسفنجی آغاز کرده‌ایم که اگر به نتیجه برسد زنجیره را در استان تکمیل می‌کنیم. باید فرصت برای صادرات فولاد کشور فراهم شود مدیرعامل شرکت فولاد ظفر درباره چالش‌های صنعت فولاد گفت: به عنوان دهمین کشور تولیدکننده فولاد در جهان سالانه ۳۰ میلیون تُن تولید فولاد داریم که با توجه به تقاضای داخلی که نزدیک به ۱۲ میلیون تن است مازاد تولید داریم و باید از این فرصت برای صادرات استفاده کنیم. نیک نفس ادامه داد: آنچه برای شرکت‌های فولادی مهم بوده، این است که تصمیمات دولت و پشتیبانی‌های آئین نامه‌ای برای بهبود یا روانکاری فرصت‌های صادراتی باشد. وی عنوان کرد: گاها تصمیماتی گرفته می‌شود که فرصت سوزی برای کشور رخ می‌دهد و این دغدغ..

  • مدیر سایت
    رشد تولید انواع محصولات فولادی در چین / چین در نیم‌سال اول ۲۰۲۳ چقدر فولاد تولید کرده است؟

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس، بنا بر داده‌هایی که مرکز ملی آمار چین به تازگی منتشر کرده است، در شش ماه نخست سال جاری میلادی تولید آهن، فولاد و محصولات نهایی فولادی به ترتیب ۴۵۱.۵۶ میلیون تن، ۵۳۵.۶۴ میلیون تن و ۶۷۶.۵۵ میلیون تن برآورد شد؛ این سه رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲.۷ درصد، ۱.۳ درصد و ۴.۴ درصد رشد داشتند. براساس آمار یادشده تنها در ماه ششم سال جاری (ژوئن) تولید آهن، فولاد و محصولات نهایی چین به ترتیب ۷۶.۹۸ میلیون تن، ۹۱.۱۱ میلیون تن و ۱۲۰.۰۸ میلیون تن بوده است. این ارقام نسبت به ژوئن سال گذشته میلادی ۰.۴ درصد، ۴ درصد و ۵ درصد رشد داشتند. همچنین تولید آهن، فولاد و محصولات نهایی چین در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن (می) به ترتیب ۰.۳ درصد کمتر، ۱.۱ درصد بیشتر و ۱.۳۶ درصد بالاتر بوده است.

  • مدیر سایت
    برنامه فولادساز کره‌ای برای تولید ۵۲ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۳۰

    به گزارش چیلان به نقل از استیل اوربیس، شرکت پوسکو، فولادساز کره‌ای از برنامه خود برای افزایش ظرفیت تولید به سالانه ۵۲ میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ میلادی خبر داده است. این شرکت همچنین تصمیم دارد همراستا با افزایش تولید، درآمد حاصل از فروش را در سال به ۷۹.۰۵ میلیارد دلار افزایش دهد و سود عملیاتی خود را در سال ۲۰۳۰ به نسبت سال ۲۰۲۲ سه برابر رشد دهد. در همین حال پوسکو از تمرکز خود بر افزایش ارزش افزوده و وارد کردن محصولات موافق با محیط زیست به سبد محصولات خود خبر داده است. واحد فولادساز گوآن یانگ در زیرمجموعه پوسکو در سال ۲۰۲۶ یک کوره قوس الکتریک را به کار خواهد گرفت تا با انتشار کربن کمتری تولید خود را پیش ببرد و تا سال ۲۰۳۰، ۱۰ میلیون تن محصول کم کربن عرضه کند.

  • مدیر سایت
    نقد صریح رئیس انجمن فولاد ایران به افزایش صددرصدی نرخ گاز و عوارض سنگین صادراتی بر محصولات فولادی / تازیانه دولت بر پیکر صنعت فولاد

    به گزارش چیلان ، دکتر بهرام سبحانی، رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به وضع عوارض صادراتی بر محصولات فولادی در شرایطی که ۵۰ درصد فولاد تولیدی در کشور مازاد بر نیاز داخل است و همچنین افزایش صددرصدی قیمت گاز تولیدکنندگان فولاد در شرایطی که انرژی به عنوان مزیت‌های نسبی تولید فولاد در ایران مسحوب می شود، انتقاد جدی وارد کرد و خواستار اصلاح سیاست‌ها و حمایت از تولیدکنندگان کشور در سال حمایت از تولید شد…. پس از ساخت و راه اندازی ذوب آهن اصفهان با تکنولوژی کوره بلند و استفاده از انرژی زغالسنگ، شالوده توسعه صنعت فولاد کشور با اتکا به وجود منابع سرشار گاز طبیعی و انرژی برق به عنوان مزیت‌های نسبی برای تولید فولاد، به روش احیای مستقیم سنگ آهن با استفاده از گاز طبیعی و ذوب در کوره‌های قوس الکتریکی یا القایی بنا گردید و پروژه‌های توسعه آتی و در حال اجرا نیز بر همین مبنا طراحی و اجرا می شود. صنعت آهن و فولاد ایران با اتکا به همین مزیت های نسبی از اواخر دهه ۱۳۸۰ توانسته با وجود تحریم های ظالمانه و بی امان و محدودیت‌های بین المللی در خرید تجهیزات و الکترود گرافتی و فروش محصولات در بازا..

  • مدیر سایت
    افزایش ۱۱ درصدی صادرات فولاد ایران

    به گزارش چیلان ، بنا به تازه‌ترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در ۳ ماهه سال جاری، ۲ میلیون و ۹۳۳ هزار تن بوده که با احتساب صادرات ۳۶۳ هزار تن آهن اسفنجی، صادرات آهن و فولاد ایران به بیش از ۳ میلیون تن رسیده است. وضعیت صادرات فولاد میانی در ۳ ماهه سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، ۲ میلیون و ۱۰۴ هزار تن بوده که این رقم افزایش ۱۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در ۳ ماهه سال ۱۴۰۲، ۱ میلیون و ۴۵۸ هزار تن و سهم صادرات اسلب، ۶۴۶ هزار تن بوده است. در ۳ ماهه سال جاری، صادرات اسلب افزایش ۶.۱۰ درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم ۵.۱۰درصد افزایش یافته است. وضعیت صادرات محصولات فولادی کل صادرات محصولات فولادی کشور در ۳ ماهه سال ۱۴۰۲، ۸۲۸ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۳۶ درصدی را نشان می‌دهد. از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، ۶۹۹ هزار تن بوده و صادرات این مقاطع در ۳ ماهه سال جاری، ۳۷.۹ درصد افزایش یافته است. ..

  • مدیر سایت
    سود سالانه شرکت‌های فولادی از سود سپرده‌های بانکی کمتر می‌شود

    سیدرسول خلیفه‌سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگوی اختصاصی با چیلان درباره شرایط حاکم بر صنعت فولاد کشور گفت: در حلقه‌های گوناگون زنجیره فولاد رقابت‌هایی میان تولیدکنندگان بر سر سهم سود ایجاد شده و در پی این رقابت‌ها حاشیه‌هایی با این مضمون منتشر شده که فولادی‌ها در مقایسه با دیگر صنایع از سود سرشاری برخوردارند. در حالی که واقعیت این است که اگر در این زنجیره حلقه‌ای سود می‌برده، در ازای آن حلقه‌های دیگر در فشار قرار می‌گرفتند. وی افزود: در حال حاضر فولاد ایران زیر قیمت‌های جهانی در بازارهای بین‌الملل عرضه می‌شود و این یعنی داریم ارزان‌فروشی می‌کنیم. خلیفه‌سلطانی ادامه داد: در چنین شرایطی دولت این تصور را دارد که بر انرژی یارانه پرداخت می‌کند. در حالی که همین واحدهای فولادی در اثر فشار دولتی‌ها مجبور هستند بیش از نیاز نیروی انسانی استخدام کنند، این رویه به این معناست که اگر فولادی‌ها در یک جا سوددهی دارند از جایی دیگر باید این سود را برگردانند؛ به طور مثال در شرکتی مانند فولاد خوزستان که تمام حلقه‌های زنجیره در آن فعال هستند و هزینه‌های استهلاک هم در آن صفر است، سود ..

  • مدیر سایت
    طرح‌های پیشران، حامی تحقق اهداف معدنی و صنعتی

    به گزارش چیلان ،بخش معدن و صنایع معدنی کشور ظرف سال‌های اخیر نقش مهمی در افزایش تولید ناخالص داخلی، رشد صادرات و ارزآوری، اشتغالزایی و بهبود رفاه عمومی ایفا کرده است. مزایای قابل ملاحظه بخش معدن و صنایع معدنی، توسعه این حوزه را دارای اهمیت ویژه‌ای کرده است. در این شرایط توسعه این بخش در مناطق مختلف کشور و براساس ظرفیت و پتانسیل هر منطقه، این امکان را به وجود می‌آورد تا از سویی بر میزان تولید نهایی محصولات صنعتی در کشور افزوده شود و از سوی دیگر با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم گامی موثر در راستای ارتقا رفاه عمومی جامعه برداشته شود. مجموع مزایای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی برای یک منطقه به شکل خاص و برای کشور به شکل عام‌ باعث شده تا شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌گذاران شرکت‌های بزرگ معدنی فعلی در کشور نسبت به تعریف پروژه‌های پیشران صنعتی در کشور اقدام کند. در حال حاضر ۸ طرح پیشران صنعتی با همکاری شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات راهبری می‌شود؛ که ۶ طرح از این موارد ‌شامل پروژه‌های متمرکز در زنجیره آهن و فولاد و یک پروژه معطوف بر استخراج و..

  • مدیر سایت
    آیا قیمت جهانی شمش فولاد آماده صعود شده است؟/ تحلیل چیلان از روند قیمت بیلت صادراتی ایران و CIS

    به گزارش چیلان ، قیمت بیلت CIS در ابتدای سال ۱۴۰۱ برابر ۵۷۹ دلار به ازای هر تن بوده و در هفته دوم تیر ماه به ۴۹۶ دلار بر تن کاهش یافته است. میانگین افت هفتگی قیمت بیلت CIS در این بازه زمانی برابر با ۱,۲ درصد بوده است. قیمت بیلت صادراتی ایران نیز از ۵۵۶ دلار به ازای هر تن با میانگین افت هفتگی یک درصد به ۴۸۵ دلار بر تن در هفته دوم تیر رسیده است. فاصله قیمتی بیلت CIS و فوب ایران از ۲۳ دلار بر تن معادل ۴ درصد به ۱۱ دلار بر تن معادل ۲ درصد کاهش یافته است. فاصله قیمتی بیلت در این دو بازار در هفته دوم اردیبهشت به بیشترین میزان خود برابر ۵۸ دلار بر تن معادل ۱۱ درصد رسید. با توجه به کاهش اختلاف قیمت بیلت CIS و فوب ایران و رسیدن این قیمت ها به محدوده های حمایتی خود پیش بینی می‌شود قیمت شمش CIS در هفته‌های آتی روند رو به رشدی را طی کند، چرا که به نظر می‌رسد قیمت CIS و فوب صادراتی بیلت ایران در پایین‌ترین میزان خود باشند و آغاز موج صعودی جدید با شمش CIS شکل بگیرد.

  • مدیر سایت
    قیمت گاز و برق برای فولادسازان کشور ۷ تا ۸ برابر نرخ مصارف خانگی است

    به گزارش چیلان ،اخیراً برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که سودآوری فولادسازان کشور و به‌طور مشخص سود حاصل‌شده در فولاد مبارکه ناشی از رانت است و فولاد مبارکه انرژی موردنیاز خود را با استفاده از یارانه تأمین می‌کند و این امر موجب سودآوری این شرکت است. مصطفی عطایی‌پور، معاون خرید شرکت فولاد مبارکه، این موضوع را مورد بررسی قرار داده است که ماحصل آن از نظر شما خوانندگان محترم می‌گذرد. به‌عنوان سؤال نخست قدری درباره موضوع مطرح‌شده توضیح دهید. قبل از آنکه پاسخ این شبهات را بدهیم، به نظر می‌رسد بهتر است به این موضوع بپردازیم که چرا دستگاه حاکم در کشور ما به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی توسعه صنعت فولاد را در دستور کار قرار داد. در پاسخ به این سؤال باید گفت به‌طورکلی کشورهای مختلف در زمان تدوین استراتژی‌های خود به نقاط قوت و ضعف خود توجه می‌کنند و در این مسیر، نقاط قوت خود از قبیل موقعیت مکانی و جغرافیایی، دسترسی به منابع آب و انرژی، توپوگرافی، دسترسی به نیروی کار ارزان و متخصص، دسترسی به آب‌های آزاد و ظرفیت‌های واردات و صادرات و سایر موارد را به‌طور کامل بررسی و مطالعه می‌کنند تا بتوانند از چنین ظ..

  • مدیر سایت
    راشا؛ مرجع توسعه فناوری در بخش معدن و صنایع معدنی کشور

    به گزارش چیلان ،چالش‌های جهانی و داخلی صنعت فولاد و ارائه راهکارهای نوآورانه و فناورانه را اهم برنامه‌های خود قرار داده و در همین راستا، بیش از ۲۰ طرح و پروژه اصلی در داخل شرکت تعریف شده است؛ بدون شک با اجرایی شدن این طرح‌ها، شاهد توسعه فناوری‌های جدید و حل چالش‌های پیچیده در صنعت فولاد کشور خواهیم بود. مقداد ملکی افزود: شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا در سال ۱۳۹۸ توسط هفت شرکت بزرگ معدنی و فولادی از جمله شرکت‌های معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، سنگ آهن گهرزمین، آهن و فولاد ارفع، مجتمع فولاد خراسان و توسعه معدنی و صنعتی صبانور با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، با هدف استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی جهت نفوذ تکنولوژی در زنجیره آهن و فولاد کشور تشکیل شد تا در راستای توسعه تکنولوژی در صنعت فولاد و حل چالش‌های فناورانه صنایع معدنی و فولادی اقدام کند و تاکنون چندین پروژه نوآورانه و فناورانه بزرگ و موفق در صنعت آهن و فولاد کشور اجرا کرده است. بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیچیده صنعت فولاد و ارائه راهکارهای عملیاتی در راشا وی در ارتباط با پروژه‌ها و طرح..

  • مدیر سایت
    عرضه بیش از ۲۰۰ هزار تن شمش و ورق فولادی در بورس کالا

    به گزارش چیلان به نقل از روابط عمومی بورس کالای ایران ، تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز دوشنبه ۱۹ تیر ماه میزبان عرضه ۲۰۲ هزار و ۹۳۵ تن شمش و ورق فولادی است. به این ترتیب در این تالار ۱۸۸ هزار و ۹۳۵ تن شمش بلوم، ۷۰۰۰ تن ورق رنگی، ۵۰۰۰ تن ورق گالوانیزه و ۲۰۰۰ تن ورق سرد روی تابلو می‌رود. همچنین تالار صادراتی میزبان عرضه ۵۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۳۱ هزار و ۳۸۵ تن قیر و ۲۰۰ تن عایق رطوبتی است. تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی نیز عرضه ۴۱ هزار و ۴۶۴ تن مواد پلیمری و شیمیایی را شاهد خواهد بود. ۱۶۷ هزار و ۱۰۸ تن سیمان هم در تالار سیمان عرضه می شود. در تالار حراج باز هم ۳۱ هزار و ۴۰۰ تن تختال C و ۵۰۶ تن پلی وینیل کلراید و همینطور ۴۰ تن مس کاتد روی تابلو می رود. بازار فرعی عرضه ۶۰ هزار تن تختال، ۸۰۰ تن الیاف استیپل پلی استر، ۵۰۰ تن شمش بلوم، ۳۹۰ تن لوله فلزی درجه دو، ۳۰۰ تن بوتادی‌ان، ۱۱۱ تن کاغذ تحریر، ۱۰۰ تن روغن نیمه‌سنگین پایه قطرانی، ۱۰۰ تن تیشو، ۲۵ تن نخ فیلامنتی پلی استر و ۱۰ تن الیاف استیپل اکریلیک را تجربه می‌کند. تالارهای مختلف بورس کالا درمجموع میزبان عرضه ۵۸..

  • مدیر سایت
    سیل سرمایه فولادسازان جهان به عمان سرازیر می‌شود/ دیروز برزیل و کره امروز هند، سرمایه‌گذاران بعدی از کجا می‌آیند؟

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس، “جیندال” فولادساز هندی از تداوم سرمایه‌گذاری در عمان خبر می‌دهد آن هم در حالی که شرکت برزیلی وله، بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ آهن جهان چندی پیش خبر سرمایه‌گذاری در منطقه الدقم عمان را منتشر کرد و پوسکو فولادساز کره‌ای در راس یک کنسرسیوم چندملیتی برای سرمایه‌گذاری به این کشور آمد. جیندال در حال ساخت یک واحد تولید پلت در شهر صحار عمان با ظرفیت تولید شش میلیون تن در سال است و براساس زمان‌بندی تعیین شده از سال آینده میلادی تولید را آغاز می‌کند. علاوه بر جیندال، شرکت آهن و فولاد جیندال‌شدید در زیرمجموعه این شرکت نیز در حال سرمایه‌گذاری بر یک واحد کربن‌زدایی در صحار است و ساخت این واحد نیز تا پایان سال جاری میلادی به پایان می‌رسد. در حال حاضر مجموع سرمایه‌گذاری‌های جیندال در صحار به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است. جیندال همچنین تصمیم به سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری برای احداث یک ابرپروژه فولاد سبز در عمان را دارد. این پروژه «وُلکان گرین‌استیل» نام گرفته و ظرفیت تولید ۵ میلیون تن فولاد سبز را در سال دارد. تمام انرژی موردنیاز در این ابرپروژه از منابع تجدیدپذ..

  • مدیر سایت
    علت مثبت های متوالی تجلی در فرابورس

    به گزارش چیلان ،شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات یک شرکت سرمایه گذاری است که علاوه بر سرمایه گذاری در شرکت های معدنی و فلزی، دارای یک پورتفوی ارزشمند بورسی است. تجلی از محل فروش پرتفوی بورسی منابع مالی مورد نیاز جهت پیشبرد پروژه های صنعتی در دست اجراء خود را تامین می کند. تجلی ۱.۵ همت پرتفوی بورسی دارد آخرین اطلاعات منتشر شده از تجلی نشان می دهد ارزش پورتفوی بورسی این شرکت ۱,۴۵۰ میلیارد تومان است. شاخص ترین سهم های این پورتفوی بورسی شامل کگل و فملی است. ارزش این دو سهم در پورتفوی بورسی تجلی به ترتیب به ۵۰۰ و ۲۹۰ میلیارد تومان می رسد. تجلی توسعه معادن و فلزات دارای پتانسیل زیادی برای شناسایی سود از محل فروش شرکت های بورسی خود است. گزارش های افشا شده ی تجلی نشان می دهد که در خرداد ماه سود قابل توجهی را از این محل شناسایی کرده است. تجلی در دوره یک ماهه خرداد حدود ۵۶ میلیارد تومان سود از فروش بخشی از سهام فملی شناسایی کرده. ۴۴ میلیارد تومان هم سود از محل فروش سهام صبانور و سهام دیگر از پرتفوی خود و جمع سود حاصل از فروش سهام خرداد ماه این شرکت را از ۱۰۰ میلیارد تومان عبور کرده است. روایت ..

  • مدیر سایت
    اعتراض شورای آهن و فولاد به گرانی صد درصدی نرخ گاز صنعت فولاد/ از بین رفتن مزیت نسبی تولید فولاد در ایران

    به گزارش چیلان به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در این مکاتبه که به امضای روسای تشکل های زنجیره فولاد از جمله انجمن سنگ آهن ایران، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و انجمن نوردکاران فولادی ایران رسیده است، از ۳۰ برابر شدن نرخ گاز صنعت فولاد طی ۴ سال گذشته انتقاد شده و از مسئولین سوال شده که بر چه مبنایی نرخ گاز واحدهای احیاء مستقیم، حدود ۶۰ درصد خوراک پتروشیمی تعیین شده است؟ شورای آهن و فولاد همچنین با بیان اینکه با اجرای این مصوبه بسیاری از شرکت های کوچک فولادسازی زیان ده و چه بسا در سال رشد تولید دچار بحران و تعطیلی خواهند شد، سوال کرده که چرا بر خلاف قانون بودجه، نرخ سوخت فلزات از سایر صنایع تفکیک شده است؟ تصویر نامه اعتراضی شورای آهن و فولاد نسبت به افزایش صد در صدی نرخ گاز صنعت فولاد را در زیر ببینید:

  • مدیر سایت
    ثبات در ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت (۱۰ تا ۱۶ تیرماه ۱۴۰۲)

    به گزارش چیلان ،نسبت قیمت آهن اسفنجی به شمش فولادی که در هفته اول تیرماه به ۶۱ درصد رسیده بود، در هفته جاری هم در همین سطح تثبیت شد. این شاخص از ابتدای سال جاری تاکنون بین ۵۵ تا ۶۹ درصد نوسان داشته است. فاصله قیمتی بین شمش و میلگرد هم که با توجه به بحران تقاضا و معاملات اندک ۱۰ و ۱۵ درصدی میلگرد در هفته های اخیر، به ۱۰ درصد کاهش یافته بود، در هفته جاری نیز همین سطح را حفظ کرد که دلیل اصلی آن تداوم رکود در بازار میلگرد به واسطه معامله فقط ۱۸ درصد میلگرد عرضه شده است. این شاخص نیز در طی سال جاری بین ۸ تا ۱۵ درصد نوسان داشته است.

  • مدیر سایت
    انعقاد قرارداد ۱۱.۵ میلیون دلاری میان فولادساز عرب و شرکت چینی

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس شرکت “ارَبیَن پایپز” (APC) تولیدکننده لوله‌های فولادی در عربستان از دریافت دو سفارش جدید لوله فولادی خبرداده است؛ یکی از سفارش‌ها از سوی شعبه شرکت مهندسی زمین چین در عربستان و دیگری از سوی آرامکو (شرکت نفت و گاز عربستان) ارائه شده، ارزش این دو قرارداد به ترتیب ۱۱.۴۶ میلیون دلار و ۸۵.۸۶ میلیون دلار محاسبه شده است. بنا بر این قرارداد APC به مدت ۱۰ ماه به آرامکو و به مدت هفت ماه به شعبه شرکت مهندسی زمین چین در عربستان لوله عرضه خواهد کرد. برای مطالعه بیشتر خبر نخستین واحد تولید ورق فولادی عربستان با مشارکت چین را بخوانید.

  • مدیر سایت
    توافقات هفت‌گانه وزارت نیرو و فولادسازان

    به گزارش چیلان به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در جلسه هم‌اندیشی انجمن فولاد با علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو موضوعات مهمی از جمله بهره‌گیری از نظرات کارشناسی انجمن فولاد در مدیریت بهتر محدودیت‌های برقی فولادسازان، زمینه‌سازی برای احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید توسط بخش خصوصی فولاد، تسهیلات و تعهدات وزارت نیرو برای نیروگاه‌های خودتامین در صنعت فولاد و همکاری وزارت نیرو برای تولید حداکثری فولادسازان در ساعات غیرپیک مطرح شد. در این نشست معاونین این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مدیرکل انرژی وزارت صمت حضور داشتند. حسن ختام این جلسه انجام توافقات هفتگانه میان وزارت نیرو و انجمن تولیدکنندگان فولاد بود. فولادسازان بخش خصوصی ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید احداث می‌کنند سیدرسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره نتایج این نشست هم‌اندیشی گفت: مدیریت بهتر محدودیت‌های برقی توسط وزارت نیرو در تعامل با وزارت صمت و انجمن فولاد باعث شد تا در تابستان ۱۴۰۱ نسبت به تابستان ۱۴۰۰، شاهد کاهش ۵۰ درصدی تولید از دست رفته فولاد به دلیل محدودیت‌های برقی ..

  • مدیر سایت
    دولت باید از ظرفیت فکری و مالی بخش خصوصی هنرمندانه بهره‌برداری کند/ بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه تولید و صادرات فولاد را مختل می‌کند

    عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگوی اختصاصی با چیلان گفت: کمیسیون صنایع و معادن رابطه تنگاتنگی با انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران دارد و بنابراین جویای نظرات و پیشنهادات اعضای انجمن درباره برنامه هفتم توسعه است. وی افزود: در راستای این رابطه تعاملی جلسه‌ای در محل ساختمان انجمن شکل گرفت تا جویای نظر اعضای هیات مدیره شویم. او ادامه داد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس از افزایش تعاملات با انجمن‌ها و تشکل‌های فعال در صنایع گوناگون از جمله صنعت فولاد استقبال می‌کند. اکبری در پاسخ به این پرسش که مجلس چه برنامه‌ای برای جلوگیری از صدور بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه تاثیرگذار بر تولید و صادرات فولاد دارد، گفت: این گونه بخش‌نامه‌ها نظم کار را در تولید و صادرات فولاد بر هم می‌ریزد و به صنعت فولاد خسارت وارد می‌کند، بنابراین هر نهادی که صادرکننده این بخش‌نامه‌ها است باید پاسخگوی پیامدهای آن نیز برای فولادسازان باشد. وی افزود: دولت هم به دنبال جلوگیری از صدور این دست از بخش‌نامه‌هاست تا اوضاع باثباتی در تولید و صادرات فولاد برقرار باشد و به نظر می‌رسد اخیرا هم صدور این گون..

  • مدیر سایت
    بازسازی و راه‌اندازی لوکوموتیو آلمانی در ذوب آهن اصفهان

    به گزارش چیلان ، کارکنان مدیریت راه آهن و ترابری ذوب آهن اصفهان موفق شدند لکوموتیو آلمانی Mak شماره ۰۱ را به طور کامل بازسازی و راه اندازی نمایند و آن را در مدار بهره برداری این مجتمع عظیم صنعتی قرار دهند. این چهارمین لکوموتیوی است که با تکیه بر دانش و توان تلاشگران ذوب آهن بازسازی می شود و بازسازی پنجمین لکوموتیو نیز به زودی انجام می شود. مهدی کوهی مدیر عامل شرکت در خصوص بازسازی قطعات و تجهیزات لکوموتیوها گفت : کارکنان شرکت با همت و تلاش خود و بهره گیری از دانش روز توانستند لکوموتیو هایی که در گذشته توسط شرکت های بزرگ خارجی در کشور با هزینه های سرسام آور تعمیر می شد را در قالب فعالیت های دانش بنیان ، اقتصاد مقاومتی ، مهندسی معکوس و ساخت داخل ، تعمیرکنند و همه تجهیزات و قطعات مورد نیاز آنها را در داخل ذوب آهن اصفهان بسازند. مدیر عامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه تلاشگران شرکت توانستند در قالب یک طرح دانش بنیان، قطعات و تجهیزات لکوموتیو آلمانی را طی چهار ماه در سه شیفت داخل سازی و تکمیل کنند ، گفت: ذوب آهن اصفهان این آمادگی را دارد که علاوه بر نوسازی و بازسازی قطعات و تجهیزات لکوم..

  • مدیر سایت
    توسعه استفاده از پنل‌های خورشیدی در میان فولادسازان ترکیه / ترک‌ها چند نیروگاه خورشیدی بنا کرده‌اند؟

    به گزارش چیلان ، روی‌آوری شرکت‌های فولادی به استفاده از پنل خورشیدی در تامین برق تنها به صنعتگران ایرانی محدود نمی‌شود. در ایران شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر هفته پیش در مجمع عمومی سالیانه با سهامداران از افتتاح نیروگاه خورشیدی این شرکت در شهریور ماه خبر داد و فولاد مبارکه نیز سال گذشته ساخت نیروگاه خورشیدی خود را کلید زد. این در حالی است که شرکت‌های فولادی در همسایه غربی ایران هم به این روش در تامین انرژی موردنیاز تولید روی آورده‌اند. به طور نمونه شرکت فولاد ایزدِمیر ترکیه اکنون بررسی‌های زیست محیطی را برای پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در شهر چوروم ترکیه آغاز کرده است. ایزدمیر ۱۲۴ میلیون دلار بر این پروژه سرمایه‌گذاری کرده تا ۳۰۹ هزار و ۹۶ پنل خورشیدی برپا کند. انتظار می‌رود سالانه ۲۷۶ هزار و ۷۵۲ مگاوات برق در ساعت در این نیروگاه خورشیدی تولید شود. علاوه بر ایزدِمیر، اردمیر دیگر فولادساز ترک نیز پروژه احداث یک نیروگاه را در شهر تونجلی کلید زده است. برای این پروژه ۱۸۷.۶۱ میلیون دلار هزینه شده و اردمیر بنا دارد ۵۶۳ هزار و ۶۵۲ پنل خورشیدی در این نیروگاه خورشیدی نصب کند. انتظار می‌رود این ن..

  • مدیر سایت
    تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور ماشین‌آلات فرسوده بر عملیات معدنکاری

    معدنکاری منبعی از کالاهای معدنی است که همه کشورها آن را برای حفظ و بهبود استاندارهای زندگی خود ضروری می‌‌دانند و از این مواد معدنی برای ساخت جاده‌‌ها، بیمارستان‌‌ها، خودرو، خانه، تولید برق و ارائه بسیاری از کالاها و خدماتی که مصرف‌کنندگان از آن لذت می‌‌برند، استفاده می‌کنند؛ بنابراین این صنعت با چالش‌‌های پیچیده‌ای از هر جهت مواجه است؛ از جمله این چالش‌ها فشارهای محیطی و تغییرات آب‌وهوایی، جنگ‌‌های تجاری، تقاضای متغیر و نامشخص، تغییرات فناوری، کمبود ماشین‌آلات و مهارت‌‌های تعمیر و نگهداری و… را می‌توان نام برد که پرداختن به این چالش‌‌ها یک اولویت برای پایداری بلندمدت معادن است. ایران در دهه اخیر سرمایه‌گذاری زیادی در بخش معدن و صنایع معدنی داشته و به دنبال افزایش صادرات مواد معدنی فرآوری‌شده به جای مواد خام است. اهداف چشم‌انداز ۲۰۲۵ ایران شامل افزایش تولید سالانه به ۵۵ میلیون تن فولاد خام، ۸۰۰ هزار تن کاتد مس، ۱.۵ میلیون تن آلومینیوم، ۳۰۰ هزار تن روی و ۵۰۰ کیلوگرم طلا است. تحقق این امر نیازمند افزایش اکتشافات و در ادامه افزایش میزان تولید مواد اولیه است. افزایش تولید در معادن به شدت ..

  • مدیر سایت
    شرط جدید واردات فولاد به اروپا: اثبات کنید اثری از روسیه در کل زنجیره نیست!  

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس شورای اروپا از تصویب یک بسته تحریمی جدید و ۱۱ موردی علیه روسیه خبر داده است تا با اعمال آن به تحریم‌های کنونی اتحادیه اروپا علیه روسیه قوت ببخشد و مانع دور زدن تحریم‌های کنونی شود. اروپا از تاریخ ۲۳ ژوئن (۲ تیر) به این تحریم‌ها ترتیب اثر داده و محدودیت‌هایی که بر واردات آهن و فولاد روسیه اعمال کرده بود را شدت بخشیده است. در پی این تحریم‌ها واردکنندگان کالاهای تحریمی به اروپا که آهن و فولاد را از کشور سوم به عنوان فرآوری‌کننده خریده‌اند، باید برای ورود کالا به کشورهای عضو اتحادیه ثابت کنند در زنجیره تولید این مواد، ماده‌ای که در روسیه تولیدشده به کار نرفته باشد. علاوه بر این ۸۷ نهادی که در چین، ازبکستان، امارات متحده عربی، سوریه و ارمنستان از حمله نظامی روسیه به اوکراین حمایت می‌کنند با محدودیت‌های بیشتری در صادرات فناوری‌های پیشرفته از مبدا اروپا به این کشورها رو‌به‌رو می‌شوند. برای مطالعه بیشتر خبر تعرفه سنگین ۲۰ تا ۳۵ درصدی اتحادیه اروپا بر واردات فولاد را بخوانید.

  • مدیر سایت
    جریان تقویت تولید فولاد در ۲۰۲۳ به روس‌ها رسید / پنج ماهه امسال قدرتمندتر از پارسال

    به گزارش چیلان ، تولید فولاد در روسیه برای نخستین بار در سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته افزایش یافت. آخرین آمار ماهانه انجمن جهانی فولاد از حجم تولید ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد جهان حکایت از آن دارد که تولید فولاد روسیه در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۳ به ۳۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است، این حجم از تولید نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ رشد ۱.۹ درصدی داشته است. این رشد مثبت در حالی حاصل شده که از ابتدای سال تا پایان ماه چهارم حجم تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پایین‌تر بوده است. به عبارت دیگر روسیه در چهار ماه نخست سال جاری میلادی ۰.۶ درصد، در سه ماه نخست ۱.۳ درصد، در دو ماه نخست ۵.۴ درصد و در ماه نخست ۸.۹ فولاد کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تولید کرد و در ماه پنجم برای اولین بار در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد تولید را تجربه کرد. براساس آمار انجمن جهانی فولاد از تولید فولاد دنیا در ماه می سال ۲۰۲۳ کشورهای چین، هند، ژاپن، امریکا، روسیه، کره جنوبی، آلمان، برزیل، ترکیه و ایران همچنان رتبه‌های یک تا ۱۰ تولید فولاد جهان را در اختیار دارند. به جز روسیه که تولید آن در پنج ماه..

  • مدیر سایت
    زغال‌کک و سنگ آهن در چند سال آینده ارزان می‌شوند / سنگ آهن تا ۷۰ دلار و زغال کک تا ۱۴۰ دلار در تن افت می‌کنند

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس، فیچ‌ریتینگز در جایگاه یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات مالی در امریکا پیش‌بینی خود را از قیمت سنگ آهن و زغال کک در ادامه سال ۲۰۲۳ و سه سال آینده میلادی ارائه کرده است. بنا بر گزارش این شرکت قیمت سنگ آهن در سال ۲۰۲۳ میلادی از ۱۰۰ دلار در تن به ۱۰۵ دلار افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های ۲۰۲۴، ۲۰۵ و ۲۰۲۶ میلادی نیز قیمت هر تن از این کالا به ترتیب ۸۵ دلار، ۷۵ دلار و ۷۰ دلار باشد. بنا بر گفته فیچ، جریان افزایشی قیمت و رشد آن به فراتر از ۱۰۰ دلار در سال جاری برآمده از افزایش تقویت از سوی فولادسازان چینی بوده است. در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی حجم صادرات سنگ آهن از مبدا برزیل کاهشی بود اما تا ماه ششم سال (ژوئن) بر شمار محموله‌های کشتی حاوی سنگ آهن که از مبدا برزیل به سوی چین می‌رفتند افزوده شد و این اتفاق جریان افزایش قیمت را تقویت کرد. همچنین همان طور که انتظار می‌رفت، تقاضا از سوی اروپا برای سنگ آهن همچنان ضعیف است. فیچ در ادامه پیش بینی می‌کند قیمت جهانی سنگ آهن در نیمه دوم سال جاری میلادی کاهش یابد، چون از شدت تقاضای فولادسازان چینی کاسته می‌شود و عرض..

  • مدیر سایت
    بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید شد

    بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید شد طی ۲ ماه نخست ۱۴۰۲، بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید شد. . جهت مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی تصویر کلیک نماید یکشنبه ، ۴ تیر ۱۴۰۲ زمان : ۱۷:۵۷:۵۲ طی ۲ ماه نخست ۱۴۰۲، بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید شد. ۴ شرکت تولیدکننده شمش آلومینیوم از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت امسال، ۱۱۲ هزار و ۷۶۷ تن شمش آلومینیوم تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۱۱۴ هزار و ۸۵۰ تن بود که کمتر از ۲ درصد کاهش نشان می دهد. از این میزان، شرکت‌های «آلومینیوم جنوب (سالکو)» ۴۹ هزار و ۲۲۰ تن، «ایرالکو» ۳۱ هزار و ۶۷ تن، «المهدی» ۲۶ هزار و ۱۵۵ تن و «آلومینای ایران» ۶ هزار و ۳۲۵ تن تولید کردند. تولید بیش از ۴۰ هزار تن پودر آلومینا شرکت آلومینای ایران طی ۲ ماه اخیر، ۴۰ هزار و ۲۸۲ تن پودر آلومینا تولید کرد که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۴۲ هزار و ۴۰۶ تن)، حاکی از کاهش حدود ۵ درصدی است. تولید بیش از ۸۳ هزار تن بوکسیت همچنین، شرکت آلومینای ایران طی سال ۱۴۰۱، حدود ۸۳ هزار و ۲۶۸ تن بوکسیت (ماده اولیه تولید پودر آلومینا) ..

  • مدیر سایت
    فولاد خوزستان ۴۴۰هزار تن شمش فولادی نوردکاران داخلی تامین کرد

    فولاد خوزستان ۴۴۰هزار تن شمش فولادی نوردکاران داخلی تامین کرد مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: سه ماه نخست امسال میزان فروش شمش فولادی این شرکت برای تامین نیازهای نوردکاران داخلی، به ۴۴۰ هزار و ۸۲۰ تُن رسید. . جهت مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی تصویر کلیک نماید یکشنبه ، ۴ تیر ۱۴۰۲ زمان : ۱۸:۰۴:۰۱ مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: سه ماه نخست امسال میزان فروش شمش فولادی این شرکت برای تامین نیازهای نوردکاران داخلی، به ۴۴۰ هزار و ۸۲۰ تُن رسید. امین ابراهیمی افزود: این مجموعه در سه‌ماه نخست سال گذشته، ۲۵۶ هزار و ۳۸۰ تن شمش فولادی در بورس کالا به فروش رسانده بود که بهار امسال، حجم تأمین نیاز بازار داخلی به شمش فولادی توسط این شرکت، ۷۲ درصد بیش از فصل مشابه سال گذشته است. وی اظهار کرد: در سه ماه نخست امسال، کل حجم معاملات شمش فولادی در رینگ داخلی بورس کالا، یک میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۳۰ تن بوده است که ۲۳.۷ درصد آن مربوط به شرکت فولاد خوزستان است. به گفته ابراهیمی این شرکت با فاصله بسیار زیاد نسبت به سایر رقبا، بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیاز بازار به شمش فولادی بوده است. مدیرعامل شرکت فولاد خوزس..

  • مدیر سایت
    مس پیشران اقتصاد آذربایجان

    مس پیشران اقتصاد آذربایجان معبود عباس زاده مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان گفت: اکتشافات و حفاری سونگون محدود به منطقه نیست و این شرکت پیشران اقتصادی شمالغرب شده است. . جهت مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی تصویر کلیک نماید یکشنبه ، ۴ تیر ۱۴۰۲ زمان : ۱۷:۵۰:۴۵ معبود عباس زاده مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان (شمسا) در حاشیه بیستمین نمایشگاه تخصصی صنایع فولاد با اشاره به فعالیت های اخیر این شرکت، گفت: حلقه اکتشاف مس سونگون در جریان است و رکورد های خاصی در عرصه حفاری ثبت شده است. وی با بیان اینکه اکتشافات و حفاری سونگون محدود به منطقه نیست و این شرکت پیشران اقتصادی شمالغرب شده است، افزود: حفاری در ١٠ پهنه معدنی در حال انجام است، ظرفیت های توسعه معادن در شمالغرب بی نظیر است که در حال حاضر ۴ حفاری در شهرستان اهر در معادن کولیبل، مس، طلا، حفاری در جلفا با معادن مس و طلا، سنگ اهن و شهرستان هریس با معادن مس و طلا در حال انجام است. وی اضافه کرد: هدف اصلی توسعه سبد معادن سونگون و گسترس سرمایه گذاری در شمالغرب برای توسعه متوازن در اشتغال، ثروت افزایی و ارزش افزوده اقتصادی است. وی با بیان این..

  • مدیر سایت
    رشد ۸.۸ درصدی تولید فولاد در ایران

    رشد ۸.۸ درصدی تولید فولاد در ایران انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: مجموع تولید جهانی فولاد در ماه گذشته (می ۲۰۲۳ میلادی) کاهش ۵.۱ درصدی را به ثبت رساند، درحالیکه تولید ایران در این ماه و پنج ماه ابتدای سال میلادی با رشد ۸.۸ درصدی همراه شده است. . جهت مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی تصویر کلیک نماید یکشنبه ، ۴ تیر ۱۴۰۲ زمان : ۱۷:۴۶:۲۷ بنابر اعلام این انجمن ۶۳ کشور فولادساز جهان در ماه گذشته میلادی، ۱۶۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که درمقایسه با سال گذشته، ۵.۱ درصد کاهش دارد. همچنین فولادسازان جهان از ابتدای سال میلادی تاکنون، ۷۸۶ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که این میزان حاکی از کاهش ۱.۲ درصدی درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. بر این اساس در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۳، ایران درمجموع ۱۳ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی، ۲.۲ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که تولید فولاد خام ایران در ماه گذشته میلادی نیز با رشد ۸.۸ درصدی درمقایسه با ماه می ۲۰۲۲ میلادی به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید. از ابتدای ژانویه تا پایان می ۲۰۲۳ میلادی، چین..

  • مدیر سایت
    فولادساز کره‌ای در راس کنسرسیومی چندملیتی در عمان سرمایه گذاری می‌کند

    به گزارش چیلان به نقل از استیل‌اوربیس شرکت آهن و فولاد پوهانک به اختصار (پوسکو) در کره جنوبی از امضای یک قرارداد با «هایدروم» خبر داده است. هایدروم شرکتی مستقر در کشور عمان است که در زمینه تولید هیدروژن سبز فعالیت دارد. قرارداد دو شرکت کره‌ای و عمانی با هدف تولید هیدروژن سبز در ۴۷ سال آینده در منطقه الدقم عمان منعقد شده است. در این قرارداد، کنسرسیومی به رهبری پوسکو و متشکل از چند شرکت کره‌ای، فرانسوی و تایلندی برنامه احداث یک مجتمع انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت پنج گیگاوات و تولید ۲۲۰ هزار تن هیدروژن سبز را دارند. شرکت‌های کره‌ای سامسونگ‌اینجینیرینگ، کوریا‌سوتِرن‌پاوِر و کوریا‌ایست-وِست‌پاوِر، شرکت فرانسوی اِن‌جی و شرکت تایلندی پی‌تی‌تی‌ای‌پی اعضای کنسرسیوم هستند. این کنسرسیوم قصد دارد ساخت واحدهای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن سبز را تا سال ۲۰۲۷ میلادی (۱۴۰۶ خورشیدی) آغاز کند و تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹ خورشیدی) به پایان برساند. ورود کره‌ای‌ها در پی سرمایه‌گذاری برزیلی‌ها این نخستین موفقیت اخیر عمان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیست. چندی پیش نیز وب‌سایت استیل‌اوربیس از امضای قراردا..

  • مدیر سایت
    نسخه وزارت نفت برای تامین نیاز سوخت صنایع در زمستان ۱۴۰۳

    به گزارش چیلان ،هوشنگ فلاحتیان معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با اشاره به برنامه وزارت نفت برای تامین سوخت زمستانی صنایع با استفاده از ظرفیت ذخیره‌سازی گاز عنوان کرد: در ۸ تا ۱۰ سال آینده ما باید حدود ۸۰ میلیارد دلار در بالادست صنعت گاز سرمایه‌گذاری کنیم و با توسعه میادین گازی، تولید گاز را از یک میلیارد متر مکعب در روز فعلی به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز برسانیم. معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت گفت: در حال حاضر میزان گاز طبیعی که روزانه در خط لوله تزریق می‌کنیم، بیش از ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز است؛ اما در روزهای اوج سرما، مصرف گاز خانگی روزانه به ۷۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد و فقط ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای سایر مصارف باقی می‌ماند. در نتیجه اگر در ماه‌های گرم ذخیره‌سازی گاز نکنیم در ماه‌های سرد نمی‌توانیم پاسخگوی همه‌ نیاز صنایع باشیم. وی افزود: ما باید راهکارهایی را تدوین و اجرایی کنیم که اولا نیاز مصرف را کاهش دهیم و ثانیا از فرصت ماه‌های گرم سال استفاده کنیم و گاز را به روش‌های مختلف ذخیره کرده و در فصل زمستان گاز ذخیره‌ شده را در صنعت مصرف کنیم. فلاحتیان اظهار داشت: اخیرا وزار..

  • مدیر سایت
    عدم اکتشاف معادن در ایران، پاشنه آشیل صنعت فولاد است

    به گزارش چیلان ، مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران که در پنل تخصصی کنفرانس تامین مالی پروژه های حوزه معدن و صنایع معدنی سخن می گفت عدم اکتشاف معادن در ایران را پاشنه آشیل صنعت فولاد دانست و افزود: عدم توازن در زنجیره تولید فولاد یک بیماری تاریخی است و نبود ثبات در سیاست گذاری ها چالش بزرگی برای تامین مالی است. مهندس کمال‌زاده با اشاره به شرایط بازار سرمایه پیشنهاد داد: به منظور افزایش بهره‌وری از ابزارهای مالی مورد استفاده در بازار نظیر اوراق، از روش هیبریدی استفاده شود. وی ایجاد ثبات در نرخ بازار را موجب امنیت روانی سرمایه گذاران دانست و گفت: استفاده از روش هیبریدی اطمینان خاطری بابت تامین مواداولیه به صنایع معدنی به ویژه فولادسازان می دهد. وی تاکید کرد، باید به سمتی حرکت کنیم که برای سرمایه گذاران سود سود آور ایجاد کنیم ولی در حال حاضر به نوعی سیستم های تامین مالی سود سوز آور دارند و بیشتر از اینکه کمک کار صنایع باشند برای این صنایع چالش زا هستند.

۱۳۸۵ © کلیه حقوق این وب سایت برای گروه آرتین پولاد محفوظ است.

بالا