ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد زودتر از موعد عملی می شود؛ زیرساخت ها توسعه یابند
به گزارش آرتین پولاد: اخبار فلزات: مشاور مادر طرح جامع فولاد گفت: پیش از سال ۱۴۰۴ به هدف ۵۵ میلیون تنی ظرفیت سازی فولاد می رسیم اما همزمان نیاز به رفع چالش ها در بخش های زیرساخت، تعیین تکالیف مجوزهای غیرمنطقی، بهینه سازی مصرف آب و استفاده از تکنولوژی جدید داریم.
به گزارش اخبار فلزات و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمد ابکا که در هشتمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران سخن می گفت، تصریح کرد: برآوردها نشان می دهد در سال ۱۴۰۰ به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد خواهیم رسید اما باید بتوانیم میزان بهره وری تولید را از 68درصد تا 71درصد فعلی به حدود 80درصد استاندارد جهانی برسانیم.
وی در عین حال با ابراز خرسندی نسبت به تامین مالی طرح های توسعه فولاد با امکانات داخلی همچون بازار سرمایه، نظام بانکی و فاینانس اظهار داشت: اما چالش هایی داریم که باید برطرف شوند یکی از مهمترین آن ها ظرفیت های پایین تولید است به طوری که در کشور ۶۶ واحد زیر 500هزار تن تولید دارند، ۱۴ واحد بین یک تا دو میلیون تن و سه واحد بیش از ۲-۵ میلیون تن ظرفیت تولید دارند. این در حالی است که فقط یک واحد بیش از ۷ میلیون تن ظرفیت برخوردار است.
78میلیون تن مجوز اضافی
مدیر عامل شرکت فولاد تکنیک افزود: برای افق ۱۴۰۴ تنها به ۲۳ میلیون تن مجوز برای ظرفیت جدید نیاز داریم در صورتی که ۷۸ میلیون تن مجوز اضافه داریم که اکثر آن ها به صورت کاغذی است.
وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس راه آهن تنها 13هزرا کیلومتر خط آهن در کشور ایجاد شده در حالی که تا افق ۱۴۰۴ باید به 25هزار کیلومتر خط آهن برسیم که 3هزار کیلومتر آن تنها به زنجیره فولاد اختصاص دارد.
ابکا درباره مصرف آب اظهار داشت: باید خطوط جدید در کنار آب های آزاد خلیج فارس یا دریای عمان و سواحل چابهار ایجاد شود و همزمان برای واحدهای داخل کشور روی استفاده از پساب ها کار کرد تا آب مورد نیاز فولادها تامین شود.
وی افزود: انتقال آب به دو شاخه ناحیه مرکزی و شرقی ایران که اکنون در دست اجرا است از دیگر اقداماتی است که باید زودتر نهایی شود.
وی اظهار داشت: ارتقای تکنولوژی در یک واحد فولادی نشان داد می توان مصرف آب را تا 68درصد کاهش داد.
سرمایه زیرساخت
ابکا سرمایه گذاری در بخش زیرساخت را حیاتی خواند و گفت: ۱۳ میلیارد یورو برای این بخش نیاز داریم که ۵ میلیارد یورو آن مربوط به حوزه راه آهن است و بخش های برق، آب و بندر به ترتیب به سرمایه ۳.۲ میلیارد، ۱.۸ میلیارد و ۱.۲ میلیارد یورو نیاز دارند.
منبع: اخبار فلزات
