فولادسازان ایران به دلیل کمبود برق به فروش آهن اسفنجی روی آوردند

به گزارش آرتین پولاد:تجارت شمش صادراتی ایران در هفته‌های اخیر به علت کاهش شدید تولید در اثر کمبود برق، متوقف شده است.

به گزارش Fastmarkets ، شرایط گرما و خشکسالی شدید، سطح آب پشت سدهای ایران را تا حدی کاهش داده که تولید انرژی برق‌آبی فوق‌العاده غیرممکن است. یک فعال بازار فولاد ایران در این زمینه به Fastmarkets گفت: کارخانه‌های فولاد مجاز به استفاده از برق در شب هستند، اما تولید فولاد در این شرایط حتی برای تأمین تقاضای داخلی نیز کافی نیست.
منبع دیگری هم گفت: آنچه که کارخانه‌ها مجاز به استفاده هستند، هنوز حداکثر ۵۰ درصد تقاضای برق آنها است.
با توجه به این شرایط، در هفته منتهی به ۲۸ جولای هیچ فروش تازه شمش از کارخانه‌های فولاد ایران به بازرگانان شنیده نشده است.
ارزیابی قیمت Fastmarkets برای شمش فولاد صادراتی ایران، این هفته بدون تغییر بین ۶۳۸ تا ۶۴۵ دلار در هر تن فوب بود.
در این شرایط یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شمش ایران مجبور شده به فروش مواد اولیه روی آورد و هفته گذشته حدود ۳۰،۰۰۰ تن آهن اسفنجی را با قیمت ۳۹۵ تا ۴۰۰ دلار به ازای هر تن به صورت FCA (تحویل به حمل‌کننده) به چین معامله کرد.
در همین حال، بازرگانان به فروش شمش از موجودی انبارهای خود به چین ادامه دادند زیرا از آنجا که چین قصد دارد کاهش تولید داخلی در نیمه دوم سال را اعمال کند، تقاضای این کشور به شدت بالا رفته است.
طبق گزارش‌ها محموله‌ای از شمش با مبدأ ایران که برای حمل در اواخر ماه اوت برنامه‌ریزی‌شده، با قیمت ۷۰۸ دلار در هر تن به ازای هر تن به چین فروخته شد.در بخش تختال صادراتی ایران، وضعیت مثبت‌تر به نظر می‌رسید.
فولاد مبارکه، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تختال ایران، مناقصه فروش یک محموله تختال را باز کرد که قرار است در تاریخ ۳۰ جولای بسته شود.
منبعی از طرف تجار گفت که این کارخانه قیمت ۸۰۰ دلار در هر تن از بنادر جنوب ایران را هدف قرار داده است.
اما یک منبع تجاری دیگر گفت که دستیابی به چنین قیمتی بسیار بعید است و این نشان می‌دهد که قیمت عملیاتی در محدوده ۷۶۰ تا ۷۷۰ دلار برای هر تن فوب در بنادر جنوبی ایران باشد.
درنتیجه، ارزیابی قیمت Fastmarkets برای تختال صادراتی ایران، در این هفته ۱۰ تا ۲۰ دلار در هر تن افزایش یافت و در ۲۸ جولای به ۷۶۰ تا ۷۷۰ دلار در هر تن رسید که در حالی که هفته قبل ۷۴۰ تا ۷۶۰ دلار در هر تن فوب بود.