خط تولید شمش نیکل راه اندازی شد
به گزارش آرتین پولاد: خط تولید شمش خالص نیکل در کارخانه شرکت گسترش فناوری خوارزمی با حضور سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رئیس جمهور افتتاح شد.
شمش نیکل از محصولات مهم در تولید کاتالیست در صنایع کشور است که با تولید آن گام بلندی در خودکفایی و صرفه جویی ارزی برای تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنعت نفت و سایر صنایع کشور برداشته شد. کارخانه خوارزمی هم اکنون بخش مهمی از کاتالیستهای مورد نیاز در چند واحد پتروشیمی از جمله پتروشیمیهای کرمانشاه، خوزستان و صنایع فولاد را تامین میکند.
سورنا ستاری در آئین افتتاح این خط تولید صنعتی گفت: میزان استفاده از محصولات دانش بنیان تولید داخل در صنعت نفت و جایگزینی آنها با محصولات خارجی رو به رشد است. ساختار در صنعت نفت به گونهای است که در صورت استفاده از محصولات داخلی شرایط برای بازگشت کالای خارجی غیر ممکن میشود.
ستاری در ادامه افزود: مهمترین مشکل ما در این مورد استانداردهای API است که البته با تلاشهایی که در حال انجام است، این مشکل نیز رفع خواهد شد. در مورد ده گروه کالای اصلی هم اکنون شاهد پیشرفتهای خوبی در تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت هستیم.
همچنین جلیل سبحانی مدیرعامل شرکت اسپک (شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات صنایع پتروشیمی) در مورد افتتاح این خط تولید گفت: تولید کاتالیست در کشور در سه بخش انجام میشود. کاتالیستهای پایه فلزات گران بها در شرکت اکسیر و در ۶۲ مدل تولید میشود که این نوع کاتالیست برای تولید بنزین و گازوئیل یورو ۵ مورد استفاده میشود. کاتالیستهای فلزات پایه در ۴۴ کد و چهارده گروه برای واحدهای تولید متانول و واحدهای تولید آمونیاک در مجتمعهای پتروشیمی و واحدهای تولید هیدروژن شرکت های پالایش نفت و واحدهای احیا مستقیم مجتمعهای فولادی در شرکت گسترش فناوری خوارزمی تولید میشود.
سبحانی یادآور شد: تولید این نوع کاتالیست که مورد نیاز در صنعت اوره و آمونیاک در پتروشیمی، مصارف پالایشگاهی و همچنین فولاد کشور است، به صورت کامل بومیسازی شده است.
جلیل سبحانی افزود: نیکل از جمله فلزات ارزشمند در تولید کاتالیست محسوب می شود. خط شمش نیکل امروز با حضور دکتر ستاری افتتاح شد. برنامه آتی ما این است که در ظرف شش ماه آینده از محل ضایعات معادن کشور که به صورت رایگان در اختیار شرکتهای خارجی قرار میگیرد، منگنز، کبالت، نیکل تولید کنیم و با استفاده از این مواد اولیه به سمت تولید باتری هیبریدی و انرژی خورشیدی حرکت کنیم.
سبحانی که رئیس هیات مدیره شرکت گسترش فناوی خوارزمی است تصریح کرد: کاتالیست های مورد نیاز در صنعت نفت تا پیش از این از شرکت جانسون متی انگلستان و شرکت تاپسو دانمارک وارد می شد. تولید گروه کاتالیستهای فلزات پایه در کشور بالای ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور را به همراه دارد. نیکل یکی از فلزات پراهمیت برای تولید کاتالیستها در کشور محسوب میشود. با فناوری بکاربرده شده در این خط تولید با استفاده از فناوری بازیافت، شمش خالص نیکل از کاتالیست های مستعمل و از کار افتاده تولید و در کاتالیست های جدید مورد استفاده قرار میگیرد.
در همین زمینه حسن نوائی مدیرعامل شرکت گسترش فناوری خوارزمی گفت: افتتاح این خط تولید، دو میلیون و پانصدهزار دلار صرفه جویی ارزی برای این کارخانه و کشور بدنبال دارد.
به گفته نوائی ظرفیت تولید نیکل و مشتقات آن در کارخانه خوارزمی بالغ بر ۷ تن در ماه است. وی همچنین ظرفیت این کارخانه در تولید نانوکاتالیست های کشور را ۳۰۰۰ تن در سال عنوان کرد.