امکان تولید بیش از یک میلیارد تن آهن‌ اسفنجی به‌روش میدرکس تا سال ۲۰۳۰

به گزارش آرتین پولاد: راه‌اندازی و احداث واحدهای تولیدی آهن اسفنجی در دنیا، سبب پیشرفت و توسعه این محصول در دنیا شده است. وجود زیرساخت‌های لازم جهت تولید، از مهم‌ترین پارامترهای موثر در افزایش میزان تولید به‌شمار می‌رود. فلزات آنلاین قصد دارد تا با بررسی میزان تولید در سال‌های گذشته، به بررسی آینده این محصول استراتژیک جهانی بپردازد؛ محصولی که می‌تواند شکوفایی ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان در دنیا را نیز به‌همراه داشته باشد.

اولین کارخانه تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس در سال ۱۹۶۹ در پورتلند، اورگان ایالات متحده آمریکا توسط شرکت فولاد میلز پیشین اورگان تاسیس شد. شاید آن زمان کسی کمتر فکر می‌کرد که این روش با تمامی مزایا و معایب خود، روزی بتواند عمده تولیدات آهن اسفنجی دنیا را به‌خود اختصاص دهد و موجبات پیشرفت و توسعه این صنعت را فراهم سازد. بعد از گذشت ۳۸ سال (منتهی به ۲۰۰۶)، میزان مجموع کل تولیدات آهن اسفنجی جهان به‌حدود ۵۰۰ میلیون تن رسید. پس از آن، با گذشت زمان و پیشرفت و توسعه واحدهای تولیدی و افزایش ظرفیت، تنها در مدت ۱۱ سال (تا سال ۲۰۱۷) بیش از ۸۰۰ میلیون تن آهن اسفنجی در دنیا تولید شد. توان فعلی تولید آهن اسفنجی در دنیا بیش از اعداد و ارقام ذکر شده است؛ به‌طوری که در صورت تداوم توسعه ظرفیت‌ها امکان تولید بیش از یک میلیارد تن آهن اسفنجی پس از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ وجود دارد؛ این رقم نشان‌دهنده میزان پیشرفت تولید این محصول در دنیا است.

نمودار ۱، میزان تولیدات جهانی آهن اسفنجی به روش میدرکس را نشان می‌دهد. میزان تولیدات این محصول از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۱۶ تقریبا در حدود ۷۳ میلیون تن بوده است. اما این میزان در سال ۲۰۱۷ به‌دلیل راه‌اندازی واحدهای تولیدی جدیدی مانند Lebedinsky در روسیه با افزایش قابل ملاحظه‌ای مواجه بود. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده و با توجه به میزان تولید بیش از ۸۰ میلیون تن در هر سال تا ۲۰۲۰، واحدهای تولیدی این محصول در دنیا تا سال ۲۰۳۰ قادر به تولید یک میلیارد تن آهن اسفنجی با روش میدرکس خواهند بود که در نوع خود رکورد به‌شمار می‌رود.

کشورهایی مانند ایران و هند با هدف‌گذاری و تسهیل سیاست‌هایی در جهت تولید، نقش بسیار قابل توجهی در این زمینه خواهند داشت. راه‌اندازی واحدهایی مانند تولید آهن اسفنجی در بیجار و مراغه، در راستای افزایش ظرفیت آهن اسفنجی کشور و جهان راه‌اندازی خواهد شد. امید می‌رود که با تکمیل ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی این محصول، شاهد اتفاقات بسیار مثبتی در این زمینه باشیم؛ راهی که تا ۱۲ سال آینده (سال ۲۰۳۰)، دنیا را به هدف تولید یک میلیارد تنی آهن اسفنجی خود خواهد رساند.

 

منبع: اخبار فلزات