بررسی تاثیر تحریم‌های آمریکا بر صنعت فولاد ایران

به گزارش آرتین پولاد: مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گل‌گهر ایران در گفت‌وگو با «آناتولی» اعلام کرد علی‌رغم تحریم‌ها با بیش از ۱۵ درصد ظرفیت و با ۱۹ هزار نفر به فعالیت خود ادامه می‌دهیم.

پس از خروج آمریکا از برجام، صنایع ایران به ویژه فلزات تحت تاثیر این تصمیم واشنگتن قرار گرفت، اما با توجه به آمار موجود به نظر می‌رسد تولید فولاد این کشور رو به افزایش است.
ایران سال ۲۰۱۵ برنامه توسعه صنعت فولاد ملی را برنامه‌ریزی کرد و قرار است تا سال ۲۰۲۵ تولید آن به سالانه ۵۵ میلیون تن برسد. موفقیت این برنامه را می‌توان در بزرگترین معدن سنگ آهن ایران مشاهده کرد.
این معدن در شهرستان سیرجان از توابع استان کرمان ایران واقع شده و یکی از مهم‌ترین معادن منطقه غرب آسیا به شمار می‌رود؛ معدنی که علی‌رغم تحریم‌ها و مشکلات در تامین تجهیزات به فعالیت ادامه می‌دهد.
در این زمینه، ناصر تقی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گل گهر سیرجان در استان کرمان ایران در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت: علی‌رغم تحریم‌ها با بیش از ۱۵ درصد ظرفیت و ۱۹ هزار نفر فعالیت می‌کنیم. دفعه اول نیست که تحریم می‌شویم. نه تنها کاهش تولید نداریم بلکه برنامه افزایش هم داریم. تحریم کار را سخت می‌کند، اما مشکل لاینحلی برای ما ایجاد نمی‌شود.
وی افزود: در شش معدن گل‌گهر ۱.۲ میلیارد تن سنگ آهن شناسایی شده است. البته حجم آن، بیش از این میزان است. معدن گل‌گهر در حال حاضر با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون تن «کنستانتره» و بیش از ۱۰میلیون تن «گندله» بزرگترین تولیدکننده ایران است.
تقی‌زاده درباره امکان سرمایه‌گذاری خارجی در این مجموعه نیز توضیح داد: پنجاه درصد نیاز داخل را تامین می‌کنیم. سرمایه‌گذاران خارجی برای ما مهم‌اند و از حضورشان در تولید فولاد و صنایع آن استقبال می‌کنیم. آماده همکاری با آنها در بندر چابهار هستیم. در آنجا کنسرسیومی با مشارکت شرکت‌های گل گوهر، چادرملو و فولاد مبارکه تشکیل دادیم.
به گفته وی، تولید «آهن اسفنجی» و «گندله» در این مجموعه انجام می شود و خط ذوب فولاد به تازگی در این مجموعه به بهره برداری رسیده است.
تقی‌زاده در پایان منطقه معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان را یکی از قطب‌های مطرح معدن در خاورمیانه دانست و گفت: منطقه مذکور این قابلیت را دارد که تبدیل به یک مجموعه بزرگ رقابتی در ایران و جهان شود. گل‌گهر، اولین منطقه ایران است که همه فرایند تولید از معدن تا محصول نهایی را یکجا کنار هم قرار داده است.