تجارت پر رونق سازه‌های فولادی

به گزارش آرتین پولاد: سازه‌های فولادی بخش بزرگی از دست ساخته‌های بشر را در بر می‌گیرد. قابلیت اجرای دقیق، رفتار سازه‌ای از پیش محاسبه شده، نسبت مناسب مقاومت به وزن، در کنار امکان اجرای سریع سازه‌ها، فولاد را به‌عنوان ماده‌ای منحصر به‌فرد در پروژه‌های ساختمانی و ساخت‌و‌ساز مطرح کرده است. سازه‌های فولادی در کشورهای مختلف ساخته شده و مورد تجارت قرار می‌گیرند؛ به‌نحوی که میانگین سالانه تجارت سازه‌های فولادی، طبق گزارش فلزات آنلاین، حدود ۱۸ میلیون تن در سال برآورد شده است. این بخش از تجارت جهانی شامل محصولات متنوعی از سازه‌های فولادی بزرگ مانند سازه‌های عظیمی که در ساخت استادیوم‌های ورزشی، مراکز خرید، برجهای رادیویی و… به‌کار می‌رود، تا انواع سازه‌های فلزی کوچک مثل نرده، پله، درب، پنجره، حتی پل‎‌ها و دکل‌های فلزی را شامل می‌شود. چین و آلمان از بزرگ‌ترین صادرکنندگان سازه‌های فولادی در جهان هستند.

به گزارش اخبار فلزات، فولاد به‌عنوان ماده‌ای با مشخصات خاص و منحصر به‌فرد، مدتها است در ساخت سازه‌های مختلف کاربرد دارد؛ به‌نحوی که اگر ضعف‌های محدود این ماده نظیر مقاومت کم در برابر خوردگی و عدم مقاومت در آتش‌سوزی‌های شدید به درستی کنترل شود، امکانات وسیعی در اختیار طراح قرار می‌دهد که در هیچ ماده دیگر قابل دستیابی نیست. امروزه با پیشرفت علوم و تکنولوژی، نیازها و خواسته‌های جدیدی در زمینه مهندسی سازه فلزی مطرح شده و عامل زمان در ساخت سازه‌های فلزی اهمیت دوچندان یافته است؛ این امر گرایش به سازه‌های فلزی‌ پیش‌ساخته و یا نیمه‌ساخته را افزایش داده است.

از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ روند تجارت این محصولات در دنیا رو به رشد بوده و از حدود ۱۴ میلیون تن به ۱۸ میلیون تن رسیده است. از نظر ارزشی نیز در سال ۲۰۱۷ از حدود ۲۸۳ میلیون دلار تجارت محصولات پایانی فولادی در دنیا، ارزش تجارت سازه‌های فولادی بیش از ۴۸ میلیون دلار گزارش شد که سهم ۱۷ درصدی از تجارت محصولات فولادی را شامل می‌شود. ساخت‌و‌ساز ساختمانی عمده‌ترین محرک رشد تجارت سازه‌های فولادی است.

تجارت جهانی سازه‌های فولادی در نمودار شماره ۱ قابل مشاهده است. همان‌طور که در نمودار مشخص است،به دلیل تنوع محصولات تولیدی، کشورهای زیادی در زمینه تولید و تجارت این محصولات پایانی زنجیره فولاد فعال هستند. در نمودار شماره ۲، کشورهای صادرکننده این محصول در دو بازه زمانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۷ نشان داده شده است. چین، آلمان و کره‌جنوبی در سال ۲۰۱۷ مجموعا بیش از ۵۰ درصد از بازار صادراتی دنیا را در اختیار داشتند و صادرات این کشورها گستره وسیعی از بازارهای سرتاسر دنیا را در بر می‌گیرد.

شکل‌پذیری مناسب فولاد به همراه مقاومت سازه‌ای مناسب این ماده، تنوع زیادی به محصولات تولیدی از آن بخشیده است. طراحی سازه‌های مقاوم‌تر، سهولت و سرعت بیشتر در اجرا، مصرف فولاد را در گذر زمان و در رقابت با مواد مهندسی جدیدتر به چالش نکشانده است و محصولات سازه‌ای فولادی همچنان در دنیا پر تقاضا هستند. کشورهای در حال توسعه در آینده به دلیل رشد بخش ساخت و ساز، بازار بالقوه محصولات سازه‌ای خواهند بود.

 

منبع: اخبار فلزات